Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een vorm van lichaamswerk waarbij je lichaam in beweging wordt gebracht met ritmische en wiegende bewegingen die in elkaar overvloeien. De continuïteit van de bewegingen zorgt ervoor dat de ontvanger zich volledig overgeeft aan deze golfbewegingen. dot leidt tot een diepe ontspanning en een meditatieve staat.

Holistic Pulsing is veel meer dan een techniek. Het brengt je weer terug bij jezelf, bij je eigen unieke oorsprong! In je cellen bevindt zich het cellulaire geheugen, deze informatie gaat terug tot in de baarmoeder en zelfs daarvoor. Het pulsen voelt veilig en vertrouwd. Hoe veiliger we ons voelen hoe meer we ons openstellen voor eventuele stagnaties die we aanraken d.m.v. de golfbewegingen van het pulsen. De behandeling werkt rechtstreeks in op blokkades in het lichaam.

Drie essentiele kenmerken van Holistic Pulsing zijn:

1. Autonomie (weer in je eigen kracht komen). Je wordt aangemoedigd op een dieper niveau naar jezelf en de signalen van je lichaam te luisteren en vervolgens je eigen grenzen en behoeften hierin aan te geven.

2. Bewustwording. Het vermogen jezelf te zien, te ervaren, gewaar te worden zoals je werkelijk bent. Holistic Pulsing leert je weer te luisteren en contact te maken met je lichaam. Het helpt je om opgebouwde spanningen op zowel lichamelijk als psychisch vlak los te laten en je levensenergie te laten stromen.

3. Acceptatie. Het gaat hierbij om acceptatie zonder veroordeling. Mensen zijn geneigd zichzelf te veroordelen. Pijn, spanning en kwetsbaarheid te negeren. Wanneer je een probleem of spanning wilt loslaten, dan is het belangrijk contact te maken met deze spanning, er nieuwsgierig naar te zijn en wat nog belangrijker is, deze te accepteren. Het accepteren van je kwetsbaarheid brengt je zachtheid naar boven.

De helende werking van Holistic Pulsing stopt niet na een sessie. 

Wanneer te gebruiken:

-Gebrek aan energie, vermoeidheid, spanning en stress

-Behoefte aan diepe ontspanning

-Burn-out

-Lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, vastzittende nek, rugklachten, spierpijn, gewrichtsklachten, obstipatie etc.

-Weer in contact komen met het lichaam

- Wanneer je teveel in het hoofd zit en niet meer kunt voelen

-Na ziekte

-Bejaarden en dementerende; het heeft een positieve werking op gewrichten en spieren

-Tijdens zwangerschap (contact met je lichaam en je baby)

-Bij oude sportblessures

-Bij een slechte doorbloeding van de ledematen

-Ter ondersteuning van fysieke en/of emotionele revalidatie

-Specifiek voor kinderen, ook bij hyperactiviteit, faalangst, lusteloosheid, spanningsbuikpijn, moeilijk inslapen en driftbuien.